Mikä muutos?

Organisaation toimintojen ja työtapojen kehittäminen tarkoittaa uudistumista ja pitkäjänteistä strategista työtä. Nopeita voittoja ei ole odotettavissa. 

Erilaiset yhtäaikaiset muutokset ja kehittämistoimet ovat haasteellisia sekä henkilöstölle että esimiehille, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Oma osaaminen, ajankäyttö, voimavarat ja motivaatio ovat koetuksella. 

Jatkuvassa kehittämisessä muutosjohtaminen laskeutuu usein keskijohdon ja lähiesimiesten harteille. Sen sijaan laajoissa, säädöslähtöisissä rakennemuutoksissa organisaatioiden ylimmällä johdolla on merkittävä tehtävä muutoksen johtamisessa. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi sote-uudistus ja kunta- tai seurakuntarakenteen uudistaminen.  

Mikä muuttuu? Minkä pitää muuttua?

Kaikki ei aina suinkaan muutu, vaikka kehittämistä tapahtuisi. Esimiehenä tehtävänäsi on nostaa esiin myös ne asiat, jotka pysyvät ennallaan. Tämä tuo työhön jatkuvuutta ja toisaalta se luo myös mielekkyyttä muutettavia asioita kohtaan. 

Esimiehenä sinun tehtäväsi on pohtia yhdessä oman esimiehesi, kollegojesi sekä työyhteisön muiden jäsenten kanssa, mitkä asiat ovat muutoksessa ja mitä se tarkoittaa teidän työyhteisössänne. Yhteinen ymmärrys muutoksen luonteesta, laajuudesta, syvyydestä ja tarkoituksesta auttaa sekä johtamisen suunnittelussa että toimenpiteiden kohdentamisessa ja ajoittamisessa. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä