Kuvitus 03Mistä saan tukea?

”Ahaa, muillakin on samoja tilanteita ja ongelmia kuin minulla! En olekaan ainoa.”

Esimiehenä sinun tulee olla tukena muille, mutta myös sinulla on oikeus saada tukea. Pyydä tukea omalta esimieheltäsi jos koet, että sinut on jätetty yksin. Voit lisäksi ehdottaa yhteisiä keskustelutuokioita esimieskollegojesi kesken.

Muutoksien aikana saattaa unohtua, että matka päätöksentekijöiden ja toteuttajien välillä voi olla pitkä ja moniportainen. 

Yhteiset foorumit ja keskustelut oman toimialan, esimiehen ja kollegojen kanssa edistävät yhteistä ymmärrystä ja selkeyttävät muutoksen suuntaa ja merkitystä. Keskustelu on tärkeää varsinkin silloin, jos kaikki eivät ole voineet osallistua päätöksenteon valmisteluun.

Uudet asiat ja epävarmuus voivat tehdä arjesta raskasta ja myös esimies voi kokea muutosuupumusta. Riittävä lepo ja taukojen pitäminen on yhtä tärkeää jokaiselle organisaation jäsenelle. 

Oma esimies tukena 

Esimiehenä sinulla on oikeus saada tukea omalta esimieheltäsi. Pyydä keskusteluaikaa, jos koet, että 
  • tarvitset lisätietoja 
  • haluat jakaa huoliasi 
  • kaipaat sparraajaa  
  • sinut on jätetty yksin. 

Kollegat voimavarana 

Useimmiten läheltäsi löytyy toinenkin esimies, joka on samantyyppisessä muutostilanteessa kuin sinä. Ehdota yhteisiä keskustelutuokioita kollegoillesi. Myös henkilöstöasioista vastaavalle voit ehdottaa muutostilanteisiin liittyvien esimiesfoorumien järjestämistä. Muutokset vaativat rohkeutta kysyä ja kertoa. 

Lue lisää

    Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä